Soğuk kış ayları yaklaştığında özellikle yeni anne baba olmuş ebeveynler bebeklerini nasıl giydirmeleri konusunda kararsız kalabilirler. Bebeklerinin üşüyüp üşümediği, kaç kat giydirmeleri gerektiği, bebeklerini en sıcak tutacak kışlık kıyafetler ile ilgili bilgilenmeye ihtiyaç duyabilirler. Siz de kışın bebekler nasıl giydirilmeli, kışın yeni doğan bebekler nasıl giydirilir, hangi sonbahar kış ürünleri tercih edilmeli sorularına cevap arıyorsanız sizler için soru işaretleriniz dağıtmaya yardımcı olacak bir yazı hazırladık.
Kışın Dışarı Çıkmak İçin Bebek Nasıl Giydirilmeli?
Bebekleri ile gezintiye çıkmak her ebeveynin hayalidir. İlk gezintiler ve hazırlıklar ise hem heyecanlı hem de telaşlı olabilir. Çünkü yeni doğmuş bebeğinizi nasıl giydirmeniz gerektiği konusunda kararsız kalabilirsiniz. Gezinti için bebeğinizi hangi kışlık kıyafetlerle giydirmeniz konusuna değinmeden önce yeni doğan bebekler nasıl giydirilir sorusuna cevap bulmak daha doğru olacaktır. Kışın dünyaya gelmiş yenidoğan bebekler için en ideal kışlık kıyafetlerden biri tulumdur. Kışlık kıyafetler arasında yer alan patikli tulumlar tek parça oluşları ve pratik bir şekilde giydirilebilmeleri sayesinde avantaj sağlar. Yenidoğan bir bebek soğuğa karşı savunmasızdır. Soğuk ortamda vücut ısısını dengede tutmak onlar için zordur. Baş bölgesinden başlayan üşüme eller ve ayaklarda kendini göstermeye devam eder. Bu nedenle ilk zamanlar bebek şapkası, eldiven, patik gibi aksesuarlar kurtarıcıdır. Bebeğinizi giydirirken mevsime uygun tek parçalı ve iki takım şeklinde tasarlanan kışlık kıyafetleri kullanabilirsiniz. İçine ise mutlaka çıtçıtlı body giydirmelisiniz. İlk zamanlar çok kalın olmayan iki kat pamuklu ürün kullanabilirsiniz. Uyandıktan sonra yelek giydirmeniz ya da bir battaniyeye sarmanız üşümesini engellemeye yardımcı olur.
Bebeğinizi bu şekilde giydirdikten sonra dışarı çıkmak için hazırlık yapabilirsiniz. Dışarıda özellikle de rüzgarlı havalarda bebeğinizin başını ve kulaklarını koruyacak bir bebek şapkası kullanmanız oldukça önemlidir. Bunun için bebeğinizin hassas teninde rahatsızlık yaratma riski bulunan yünlü şapkalar yerine penye şapkaları tercih edebilirsiniz. Bebek kışlık giyimin olmazsa olmazı astronot tulumlar oldukça avantajlıdır. Son katman olarak bebeğinize bu kışlık kıyafetleri giydirebilirsiniz. Kendinden patikli, eldivenli ve şapkalı tulumlar kullanımda kolaylık sağlar.
Bebekler Kışın Kaç Kat Giydirilmeli?
Bebekler hassas fiziksel yapıları nedeniyle üşümeye meyilli olabilirler. Ayrıca hareket imkanları ve becerileri kısıtlı olduğunu için çok daha çabuk bir şekilde üşüyebilirler. Bu nedenle yetişkinler gibi tek kat kışlık kıyafetler giymeleri yeterli olmaz. Bebek giyimde kışlık kıyafetleri kat kat giydirmek olağan bir durumdur. Bu noktada kriter olarak kendinizi alabilirsiniz. Kendi üzerinizde kaç kat kıyafet varsa bebeğinize bir kat fazlasını giydirmeniz önerilir.
Tek Kalın Kıyafetler Yerine Üst Üste Yumuşak Giysiler Giydirin
Soğuk havalarda bebeğinizin vücut sıcaklığını dengede tutmanın en ideal yolu bebeğinizi kat kat giydirmenizdir. Tek katman oluşturacak bebek kalın giyim ürünlerini tercih etmek yerine bebeğinizi üst üste giydirerek ısı yalıtımını sağlayabilirsiniz. bununla birlikte pamuklu ve yumuşak dokulu kışlık kıyafetleri kullanmanız hem bebeğinizi rahat ettirir hem de üşümesini engellemeye yardımcı olur. Kat kat giydirerek gerektiği durumda katmanları azaltmanız da kolaylaşır. Sıcak olduğunu hissettiğiniz ortamlarda en üstte bulunan kışlık kıyafetlerden birini çıkararak bebeğiniz kolayca rahatlatabilirsiniz.
Soğuk Havada Bebek Giydirme Tavsiyeleri
Bebeğiniz kış mevsiminde kucağına alan anne babalar kışın bebek dışarı çıkarılır mı diye düşünebilirler. Hemen cevap verelim: Elbette bebeğinizi soğuk havalarda da dışarı çıkarabilirsiniz. Bebekler için temiz hava almak, açık havada bulunmak son derece önemlidir. Bebeğinizi kışlık kıyafetlerle uygun şekilde giydirdikten ve üşümesini engelledikten sonra kışın dışarı çıkarmanızda bir sakınca yoktur. O halde soğuk havada bebek nasıl giydirilmelidir? Dışarı çıkarken her zaman olduğu gibi bebeğinizi kat kat giydirebilir; şapka, bere, eldiven gibi aksesuarları kullanabilirsiniz. İlaveten yanınızda battaniye bulundurmanız bebeğinizi daha iyi korumanıza yardımcı olur. Bebeğinizi pusetle gezintiye çıkaracaksanız rüzgar ve yağmur gibi durumlardan bebeğinizin etkilenmemesi için bir puset örtüsü almanız yarar sağlayabilir.
Kışın Bebeğinizi Evde Nasıl Giydirmelisiniz?
Kışın ev ortamında bebekler nasıl giydirilmeli diye merak ediyorsanız cevabımız kat kat giydirmek olacaktır. Bebeğinizi ortamın ısısına göre kendi giydiğinizde bir kat fazla giydirerek vücut ısısını kontrol altına alabilirsiniz. Kendinden patikli ve çıtçıt ya da fermuar kapamalı tulumlar tüm vücudu ideal bir şekilde sarması ve bez değişimlerinde bebeklerin üşümesini engellediği için oldukça kullanışlıdır. İlk zamanlar ilave patik, bebek şapkası, eldiven ve yelek gibi kışlık kıyafetler ve aksesuarlar kullanmanız gerekebilir.
Kışın Yatarken Bebekler Nasıl Giydirilmeli?
Kış mevsiminde bebekler için uyku tulumları oldukça kullanışlıdır. İlk aylarda penye uyku tulumları ilerleyen yıllarda ise dolgulu uyku tulumlarını kullanabilirsiniz. İki parçadan oluşan pijamaları kullanacaksanız bebeğinizin kıyafetinin sıyrılmamasına dikkat etmeniz önemlidir. Mevsim şartlarına göre pijama ya da tulum içine uzun kollu ya da kısa kollu çıtçıtlı body giydirerek ekstra bir katman oluşturmanız faydalı olabilir. Kışlık kıyafetlerde kumaş tipi olarak pamuklu, dolgun ve yumuşak dokulu kumaşların kullanılması bebeklerin minik bedenlerinin sıcacık kalmasını sağlar.
Bebeğin Üşüdüğü Nasıl Belli Olur?
Soğuk kış ayları geldiğinde bebeğinizi hangi kışlık kıyafetlerle giydirmeniz gerektiği konusunda kararsız kalmanız gibi bebeğinizin üşüdüğünü nasıl anlayacağınız konusunda kafanızın karışması da son derece normaldir. Bebek üşümesini tespit etmek için bebeğinizin göğsünü ve ensesini kontrol edebilirsiniz. Bebeğinizin yanakları ve yüzü de bu konuda size yardımcı olabilir. Bebeğinizin göğsü, ensesi, yüzü ve yanakları normalde olduğundan daha serinse minik yavrunuz üşüyor olabilir. Bu durumda ortam ısısını dengeleyebilir, kışlık kıyafetler kullanarak ısınmasını sağlayabilirsiniz.