1 Yaş, Bebek 0-2 Yaş, Bebek Güvenliği, Bebek İhtiyaç Listeleri, Bebek Sağlığı, Bebek Ürünleri ve Alışveriş, Bebekle Seyahat, Çocukla Seyahat, Doğum İhtiyaç Listeleri

Bebekle Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler ve Alınması Gereken Güvenlik Önlemleri

Bebekle Seyehat

Bebeğinizi kucağınıza aldığınız günden beri beslenmesi, uykusu, gazı, genel bakımı derken günler hızla akıp geçti ve bu ilk günlerin olağan telaşından ve minik yavrunuzun sağlıklı bir şekilde gelişmesine odaklandığınızdan bazı hayallerinize ara verdiniz. Bebeğinizle tatile gitmek ya da seyahate çıkmak bu hayalleriniz arasında belki ilk sıradaydı. İster zorunlu sebeplerle isterse gezi amaçlı bir plan olsun bebeğinizle yapacağınız seyahat, hem minik yavrunuz hem de sizin için eşsiz bir deneyimdir. Her ne kadar bebekle seyahate çıkmak biraz zahmetli ve detaylarda boğulma ihtimalinizin yüksek olduğu bir aktivite olsa da, varsın olsun! Bebeğinizin geçireceğiniz her anı güzelleştireceğini düşündüğünüzde kafanızdaki soru işaretleri de bir anda buhar olup uçuverecektir.

Bebekle seyahat incelikli bir iştir. Bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını temin ettiğinizden ve güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olmanız gerekir. Kıyafetlerinden gıdasına, oyun materyallerinden ilaç ve vitaminlere kadar çok geniş bir yelpazede bir ihtiyaç listesi hazırlamanız gerekebilir. Bebeğinizle ilk defa seyahate çıkacaksanız bazı tüyolara ihtiyaç duyabilirsiniz. Tüyolar için yazımıza buyurun.

Bebekle Seyahat

Bebeğinizle Seyahat Ederken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Bebeğinizle seyahat dünyanın hem en güzel hem de en detay içeren işlerinden biri olabilir. Seyahat öncesi hazırlık aşamasında tüm detayları ince ince planlayıp sakin adımlarla ilerlemeniz gerekir. Öncelikle kendinize bir liste hazırlayabilirsiniz. Bu listede ara başlıklar halinde sizin ve bebeğinizin ihtiyaçlarını sıralayabilirsiniz. Bu liste size bir yerden tanıdık geldi mi? Evet, doğuma hazırlık listenizden bahsediyoruz. Burada da tıpkı doğum listenizdeki gibi tüm ayrıntıları düşünüp not etmeyi ve daha sonra da çantanızı hazırlamayı deneyin. Eksiğiniz olmayacak, emin olun. Büyük valizinizin dışında araçtayken anlık ihtiyaçlarınızın yer alacağı bir anne bebek çantası hazırlamayı da ihmal etmeyin.

Anne bebek çantası içerisinde bebeğinizin kıyafet, bez, ıslak mendil, gıda, biberon gibi ihtiyaçlarının yanı sıra bir emzirme önlüğüne de yer vermeyi unutmayın; çünkü yolculuk esnasında bebeğinizi sık sık emzirmeniz gerekebilir ya da bebeğiniz tercih ediyorsa zaman zaman emzik de kullanabilirsiniz. Seyahatiniz uçakta geçecekse basınçtan doğan huzursuzlukları ve nahoş hissiyatları gidermek adına bebek emzikleri adeta bir kurtarıcıdır. Emzirmek de aynı şekilde etkilidir. Bebeğiniz yolculuk esnasında bir şeyler yemeye ve su içmeye her zamankinden fazla ihtiyaç duyabilir. Bu yüzden anne bebek bakım çantası içerisine yolculukta yemeye uygun gıdalar ve atıştırmalıklarla suluk koymayı ihmal etmeyin.

ana kucağı

Bebeğinizle Seyahat Ederken Yanınızda Bulundurmanız Gerekenler! 

Bebeğinizle seyahat ederken yanınıza almanız gerekenler listesi oldukça uzundur. Her şeyden önce eğer şahsi otomobilinizle seyahat edecekseniz bebeğinizin önce güvenliği, sonra ise konforu için ana kucağı olmazsa olmazdır. Bebeğiniz ana kucağındayken mamasını ya da atıştırmalıklarını daha rahat sunabilirsiniz. Hatta yolculuk esnasında sıkılmasını ya da huzursuzlanmasını önlemek için yanınıza alacağınız oyuncaklarla ana kucağında onu çok daha rahat oynatabilirsiniz. En sevdiği kitapları konforlu ve emniyetli bir şekilde ona okuyabilirsiniz. Bu noktada mamasını yedirirken bir bebek önlüğüne ve en sevdiği oyuncaklara da fazlaca ihtiyaç duyacağınızı hatırlatalım. 

Seyahatte bir diğer olmazsa olmazınız bebek bakım çantasıdır. Anne bebek çantası, hazırladığınız valizin dışında yolculuk esnasında ihtiyaç duyacağınız malzemeleri içermelidir. Bunlar arasında her türlü yedek kıyafet ve aksesuar; bez, pişik kremi, alt açma örtüsü, ıslak mendil, losyon gibi bebek bakım ürünleri yer alır. Ayrıca beyaz önlük, ek besinler, suluk ve çeşitli beslenme gereçlerini de anne bebek çantasına eklemeyi ihmal etmeyin. 

Seyahat ya da konaklama sırasında bebeğiniz çeşitli sağlık ürünlerine ihtiyaç duyabilir. Malum, hastalıklar mekân tanımadan her zaman karşınıza çıkabilir. Bunun için ateş ölçer, burun aspiratörü, serum fizyolojik, ateş düşürücü, sargı, yara bandı gibi ilk etapta ihtiyaç duyabileceğiniz sağlık gereçlerine de anne bebek çantasında yer vermeye dikkat edin. Bu arada, çantanız epey yüklü olabilir, bu yüzden fazlalık olabilecek şeyleri olabildiğince elemeye çalışın. Yolcuğunuz arabada geçecekse bebeğinizin güneş ışığına maruz kalmaması için gölgelik de temin edebilirsiniz.

Seyahatinizde araba kullanmayacağınız anlarda kanguru ya da bebek arabası kullanmak hem sizin hem de bebeğiniz için pratik ve konforlu olabilir. Bebek arabası hem rahat bir gezinti yapmanızı sağlar hem de bebeğinizin uykusu geldiğinde koşar adım dönmenize gerek kalmaz. Kanguru ise bebeğiniz özellikle küçükse sizinle tensel temasta bulunmak onu sakinleştireceği için oldukça makul bir gereçtir. Üstelik kullanırken ellerinizin serbest olması sizin açışınızdan da hoş bir ayrıntıdır.

 

ana kucağı

Bebeğinizle Seyahate Çıkarken Hangi Güvenlik Önlemlerini Almalısınız?

Öncelikle otomobiliniz ile seyahate çıkacaksanız araç içerisinde tehlike oluşturacak her türlü nesneyi aracınızdan uzaklaştırın. Ani frenlerde tehlike oluşturabilir. Ana kucağı seyahatlerin en önemli güvenlik gereçlerinden biridir. Onsuz yolculuğa çıkmayın. Yolculuk öncesi kemerlerinde ya da başka herhangi bir kısmında tehlikeye sebebiyet verecek bir şey olmaması adına ana kucağını kontrol etmeniz faydalı olabilir.

Konaklama yapacaksanız her ihtimali düşünüp yanınıza kamera ve telsiz alabilirsiniz. İster evde ister otelde, eğer önceden öğrenme imkânınız olmadıysa konaklama şartları sizin için bir sürpriz olabilir. Bebeğinize uzak bir noktada uyuma ihtimalinize karşı bir bebek telsizi, kurtarıcınız olabilir. Hatta eğer bebek kamerası varsa onu almanız çok daha rahat etmenizi sağlayabilir.

Bebeğinizle yapacağınız seyahatler ne türlü olursa olsun size ve minik yavrunuza çok şey katar. Yolculuk esnasında bebeğiniz huzursuzlanabilir, uyumayı ya da yemek yemeyi reddedebilir, hırçınlaşabilir. Her ne olursa olsun sabırlı olmaya çalışın ve seyahatinizi bebeğinizi temel alarak planlamaya çalışın. Unutmadan, bol bol fotoğraf ve video çekilip bu güzel anları ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmeyin.

Listeye geri dön

İlgili gönderiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir